Leer Nino beter kennen!

DSC00540

Nino werkt bij ons als recruiter. Met veel plezier helpt hij mensen elke dag weer aan een nieuwe baan in transport en logistiek. Begin dit jaar maakte hij een gewaagde stap van horeca naar kantoorbaan bij Transport People. In dit blogbericht vertelt hij ons meer over zijn weg daarnaartoe en hoe hij het heeft ervaren. 

Kun je iets meer over jezelf vertellen?

Ik ben Nino van Leeuwen, 26 jaar oud, en ik woon in Gravenzande, waar ik geboren en getogen ben. Ik ben een trotse Westlander. Toen ik van de middelbare school kwam, moest ik nadenken over mijn toekomst, wat ik best lastig vond. Ik ben toen met mijn vrienden de horeca ingegaan. Eigenlijk wilde ik niet alleen naar een nieuwe school, dus besloot ik de horecaschool te volgen. Ik begon mijn stage in een Mexicaans restaurant en kreeg daar een baan aangeboden. Daarna heb ik nog veel meer baantjes in de horeca gehad en ben ik ook leidinggevende geworden bij een restaurant in Den Haag.

Hoe ben je in het recruitmentvak begonnen?

Tijdens mijn laatste horecabaan draaide ik een weekenddienst met Yentl. Yentl werkte al als recruiter bij Transport People en we raakten aan de praat over haar werk op kantoor. Ze vertelde me meer over wat ze precies deed en dat leek me wel wat. Ik vroeg haar: “Zoeken jullie nog mensen?” Later vertelde ze me dat ik mijn CV mocht opsturen. Een week later had ik al een gesprek en begonnen we met een proefmaand, gewoon om te kijken of ik het wat vond en of mijn leidinggevende het aandurfde met iemand zonder ervaring. Gelukkig beviel het bij allebei goed. En zodoende werk ik nu al een tijdje op de recruitmentafdeling.

Welke horecavaardigheden gebruik je nu in je werk als recruiter?

Ja, sowieso het benaderen van de kandidaten. Je kent iemand nog niet en dat is hetzelfde in de horeca. Je weet nog niet wie er aan de tafel zit, net zoals dat je de kandidaat nog niet kent. Je opent het gesprek met: "Goedenavond, kan ik wat voor u inschenken?" En bij recruitment doe je dat met: "Goedemiddag, ik ben Nino, kan ik wat voor je betekenen?" Je zet echt de eerste stap om iemand aan een leuke baan te helpen. In de horeca doe je dat om iemand een leuke avond te bezorgen. Daar zie ik echt de gelijkenis.

Wat is jouw advies aan mensen die ook een overstap willen maken naar een kantoorbaan?

Als je vanuit de horeca komt, ben je constant in de weer. Je staat eigenlijk nooit stil. Op kantoor zit je en ben je met andere dingen bezig zoals bellen en mailen. Je moet je er wel van bewust zijn dat je beweging veel minder is dan in de horeca. Natuurlijk heb je wel je kantoorloopje of een blokje om in de pauze! Als je twijfelt, zeg ik: gewoon doen!

Deel via: